Těstoviny s játrovou omáčkou

Játra koupíte za pár drobných a je z nich výborný oběd pro celou rodinu. Játrová omáčka s knedlíkem nebo těstovinami nemá chybu.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Rozehřejeme na pánvi 50 ml oleje. Přidáme nakrájenou cibulku na kostičky, orestujeme. Přidáme játra a zaprášíme sladkou paprikou. Restujeme z obou stran asi 5 minut.
2.
Podlijeme vodou a necháme 15 minut vařit na mírném stupni. Hotové scedíme a necháme si výpek.
3.
V hrnci rozehřejeme olej, přidáme mouku a necháme zpěnit. Zaléváme výpekem z jater, množství odhadujeme podle hustoty omáčky. Dobře rozmícháme.
4.
Z hotových jater odebereme ¾ masa. Zbytek (játra a cibuli) přidáme do základu na omáčku a promixujeme tyčovým mixérem.
5.
Ochutíme solí a pepřem. Přidáme celá játra, smetanu, společně prohřejeme a podáváme s těstovinami nebo knedlíkem.

Od: Ráďa 78, 14.7.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 25 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
762.41 kcal
Protein
45.54 g
Sacharidy
z toho cukr
12.54 g
4.35 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
57.96 g
21.52 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama