Těstoviny s játrovou omáčkou

Játra koupíte za pár drobných a je z nich výborný oběd pro celou rodinu. Játrová omáčka s knedlíkem nebo těstovinami nemá chybu.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Rozehřejeme na pánvi 50 ml oleje. Přidáme nakrájenou cibulku na kostičky, orestujeme. Přidáme játra a zaprášíme sladkou paprikou. Restujeme z obou stran asi 5 minut.
  2. Podlijeme vodou a necháme 15 minut vařit na mírném stupni. Hotové scedíme a necháme si výpek.
  3. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme mouku a necháme zpěnit. Zaléváme výpekem z jater, množství odhadujeme podle hustoty omáčky. Dobře rozmícháme.
  4. Z hotových jater odebereme ¾ masa. Zbytek (játra a cibuli) přidáme do základu na omáčku a promixujeme tyčovým mixérem.
  5. Ochutíme solí a pepřem. Přidáme celá játra, smetanu, společně prohřejeme a podáváme s těstovinami nebo knedlíkem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 762.41 kcal | Protein: 45.54 g | Sacharidy: 12.54 g | z toho cukr: 4.35 g | Tuk: 57.96 g | z toho nas. MK: 21.52 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1765-testoviny-s-jatrovou-omackou