Játrová omáčka s rýží

  • Přidat foto

Vnitřnosti moc nepřipravuji, ale na játrovou omáčku jednou za čas dostanu chuť. Zkuste také podle našeho receptu.

Ingredience

jako příloha

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Játra si očistíme a nakrájíme na stejně velké proužky. Na oleji zpěníme cibuli, vložíme játra, okořeníme a necháme zatáhnout. Poté zasypeme dvěmi lžícemi hladké mouky, orestujeme a zalijeme vroucím vývarem nebo bujónem připraveným z kostky.
2.
Osolíme, mouku provaříme a odstavíme. Játra není třeba dlouze připravovat. Naopak by vám mohla ztvrdnout dlouhým vařením. Někdy pro obměnu můžete během restování přidat pórek nebo čerstvou papriku.
3.
Podáváme s dušenou rýží.

Od: Šárka75, 1.9.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 40 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 19 Kč
Kategorie: hlavní chod, rýže, vnitřnosti

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
512.72 kcal
Protein
39.98 g
Sacharidy
z toho cukr
71.25 g
1.72 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.53 g
2.42 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.