Játrová omáčka s rýží

Vnitřnosti moc nepřipravuji, ale na játrovou omáčku jednou za čas dostanu chuť. Zkuste také podle našeho receptu.

Reklama

Ingredience

jako příloha

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Játra si očistíme a nakrájíme na stejně velké proužky. Na oleji zpěníme cibuli, vložíme játra, okořeníme a necháme zatáhnout. Poté zasypeme dvěmi lžícemi hladké mouky, orestujeme a zalijeme vroucím vývarem nebo bujónem připraveným z kostky.
2.
Osolíme, mouku provaříme a odstavíme. Játra není třeba dlouze připravovat. Naopak by vám mohla ztvrdnout dlouhým vařením. Někdy pro obměnu můžete během restování přidat pórek nebo čerstvou papriku.
3.
Podáváme s dušenou rýží.

Od: Šárka75, 1.9.2019

Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 40 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 19 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, rýže, vnitřnosti, bez laktózy
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
515.50 kcal
Protein
38.13 g
Sacharidy
z toho cukr
72.31 g
1.18 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
6.06 g
1.90 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama