Játrová omáčka s rýží

Vnitřnosti moc nepřipravuji, ale na játrovou omáčku jednou za čas dostanu chuť. Zkuste také podle našeho receptu.

Ingredience

jako příloha

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Játra si očistíme a nakrájíme na stejně velké proužky. Na oleji zpěníme cibuli, vložíme játra, okořeníme a necháme zatáhnout. Poté zasypeme dvěmi lžícemi hladké mouky, orestujeme a zalijeme vroucím vývarem nebo bujónem připraveným z kostky.
2.
Osolíme, mouku provaříme a odstavíme. Játra není třeba dlouze připravovat. Naopak by vám mohla ztvrdnout dlouhým vařením. Někdy pro obměnu můžete během restování přidat pórek nebo čerstvou papriku.
3.
Podáváme s dušenou rýží.

Od: Šárka75, 1.9.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 40 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 19 Kč
Kategorie: hlavní chod, rýže, vnitřnosti

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
511.74 kcal
Protein
39.95 g
Sacharidy
z toho cukr
71.12 g
1.64 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.50 g
2.42 g

Detailní rozpis podle ingrediencí