Vnitřnosti moc nepřipravuji, ale na játrovou omáčku jednou za čas dostanu chuť. Zkuste také podle našeho receptu.
Ingredience (4 x porce)
jako příloha
Postup přípravy
Játra si očistíme a nakrájíme na stejně velké proužky. Na oleji zpěníme cibuli, vložíme játra, okořeníme a necháme zatáhnout. Poté zasypeme dvěmi lžícemi hladké mouky, orestujeme a zalijeme vroucím vývarem nebo bujónem připraveným z kostky.
Osolíme, mouku provaříme a odstavíme. Játra není třeba dlouze připravovat. Naopak by vám mohla ztvrdnout dlouhým vařením. Někdy pro obměnu můžete během restování přidat pórek nebo čerstvou papriku.
Podáváme s dušenou rýží.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 515.50 kcal |
Protein: 38.13 g |
Sacharidy: 72.31 g |
z toho cukr: 1.18 g |
Tuk: 6.06 g |
z toho nas. MK: 1.90 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1931-jatrova-omacka-s-ryzi