Játrová omáčka s rýží

Vnitřnosti moc nepřipravuji, ale na játrovou omáčku jednou za čas dostanu chuť. Zkuste také podle našeho receptu.

Ingredience (4 x porce)

jako příloha

Postup přípravy

  1. Játra si očistíme a nakrájíme na stejně velké proužky. Na oleji zpěníme cibuli, vložíme játra, okořeníme a necháme zatáhnout. Poté zasypeme dvěmi lžícemi hladké mouky, orestujeme a zalijeme vroucím vývarem nebo bujónem připraveným z kostky.
  2. Osolíme, mouku provaříme a odstavíme. Játra není třeba dlouze připravovat. Naopak by vám mohla ztvrdnout dlouhým vařením. Někdy pro obměnu můžete během restování přidat pórek nebo čerstvou papriku.
  3. Podáváme s dušenou rýží.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 515.50 kcal | Protein: 38.13 g | Sacharidy: 72.31 g | z toho cukr: 1.18 g | Tuk: 6.06 g | z toho nas. MK: 1.90 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1931-jatrova-omacka-s-ryzi