Smetanová játrová omáčka s knedlíkem

Játrová omáčka je rychlá na přípravu. Pomleté játra ve smetanové omáčce, dochucené bylinkami, doplněné o knedlík jsou skvělým rychlým obědem.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Játra si opláchneme a nameleme. Můžeme v mlýnku a nebo v mixéru jen posekat.
2.
V hrnci si rozehřejeme sádlo, zpěníme na něm nakrájenou cibuli na kostičky společně s kostičkami slaniny.
3.
Vložíme játra, opepříme, zalijeme trochou vody a přikryté pod poklicí dusíme do měkka.
4.
Mouku si rozmícháme v mléce na hladké těstíčko.
5.
Vlijeme do hrnce s játry a necháme zhruba 20 minut provařit.
6.
Odstavíme z plotny, přilijeme smetanu, osolíme, přidáme bylinky, necháme prohřát a můžeme podávat s houskovým knedlíkem.

Od: Petuler, 21.3.2021

Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
40 min vaření
50 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 41 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, vnitřnosti
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
1,034.59 kcal
Protein
61.54 g
Sacharidy
z toho cukr
90.64 g
9.18 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
45.97 g
21.66 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama