Játra na bešamelu s olivami
Výborně připravená játra, která se hodí jak k rýži, tak ke knedlíkům nebo těstovinám. Takto upravená játra si oblíbí i děti.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Nejprve nakrájíme cibule nadrobno a dáme je restovat na sádlo. Játra necháme okapat a přidáme na cibuli.
                2.
                    Promícháme, snížíme teplotu a necháme játra zatáhnout. Poté zaléváme vodou. Přidáme bujón, papriku, pepř a prolisovaný česnek.
                3.
                    Na mírné teplotě dusíme asi 15 minut.
                4.
                    Vedle ve větším hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a rychle promícháme. Zalejeme mlékem a promícháme na hladkou kaši.
                5.
                    Kaši zalejeme hotovými játry, zaléváme pomalu, nejprve vývarem a dobře promícháme. Vmícháme na poloviny nakrojené olivy a společně povaříme.
                6.
                    Nakonec dochutíme solí a pepřem.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
| Množství | 1 × porce | 
| Energetická hodnota | 476.24 kcal | 
| Protein | 26.75 g | 
| Sacharidy z toho cukr | 17.42 g 7.80 g | 
| Tuk z toho nas. mastné kyseliny | 32.77 g 14.73 g | 
Reklama
    
  Reklama
    
  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Od:
                Od:  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

