Játra na bešamelu s olivami

Výborně připravená játra, která se hodí jak k rýži, tak ke knedlíkům nebo těstovinám. Takto upravená játra si oblíbí i děti.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve nakrájíme cibule nadrobno a dáme je restovat na sádlo. Játra necháme okapat a přidáme na cibuli.
2.
Promícháme, snížíme teplotu a necháme játra zatáhnout. Poté zaléváme vodou. Přidáme bujón, papriku, pepř a prolisovaný česnek.
3.
Na mírné teplotě dusíme asi 15 minut.
4.
Vedle ve větším hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a rychle promícháme. Zalejeme mlékem a promícháme na hladkou kaši.
5.
Kaši zalejeme hotovými játry, zaléváme pomalu, nejprve vývarem a dobře promícháme. Vmícháme na poloviny nakrojené olivy a společně povaříme.
6.
Nakonec dochutíme solí a pepřem.

Od: Iva V, 26.4.2021

Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
30 min vaření
45 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 24 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, česká, vnitřnosti
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
473.49 kcal
Protein
26.76 g
Sacharidy
z toho cukr
17.07 g
7.80 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
32.43 g
14.47 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama