Játra na bešamelu s olivami
Výborně připravená játra, která se hodí jak k rýži, tak ke knedlíkům nebo těstovinám. Takto upravená játra si oblíbí i děti.
Ingredience (4 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Nejprve nakrájíme cibule nadrobno a dáme je restovat na sádlo. Játra necháme okapat a přidáme na cibuli.
- Promícháme, snížíme teplotu a necháme játra zatáhnout. Poté zaléváme vodou. Přidáme bujón, papriku, pepř a prolisovaný česnek.
- Na mírné teplotě dusíme asi 15 minut.
- Vedle ve větším hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a rychle promícháme. Zalejeme mlékem a promícháme na hladkou kaši.
- Kaši zalejeme hotovými játry, zaléváme pomalu, nejprve vývarem a dobře promícháme. Vmícháme na poloviny nakrojené olivy a společně povaříme.
- Nakonec dochutíme solí a pepřem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 473.49 kcal |
Protein: 26.76 g |
Sacharidy: 17.07 g |
z toho cukr: 7.80 g |
Tuk: 32.43 g |
z toho nas. MK: 14.47 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3061-jatra-na-besamelu-s-olivami