Játra na bešamelu s olivami

Výborně připravená játra, která se hodí jak k rýži, tak ke knedlíkům nebo těstovinám. Takto upravená játra si oblíbí i děti.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Nejprve nakrájíme cibule nadrobno a dáme je restovat na sádlo. Játra necháme okapat a přidáme na cibuli.
  2. Promícháme, snížíme teplotu a necháme játra zatáhnout. Poté zaléváme vodou. Přidáme bujón, papriku, pepř a prolisovaný česnek.
  3. Na mírné teplotě dusíme asi 15 minut.
  4. Vedle ve větším hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a rychle promícháme. Zalejeme mlékem a promícháme na hladkou kaši.
  5. Kaši zalejeme hotovými játry, zaléváme pomalu, nejprve vývarem a dobře promícháme. Vmícháme na poloviny nakrojené olivy a společně povaříme.
  6. Nakonec dochutíme solí a pepřem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 476.24 kcal | Protein: 26.75 g | Sacharidy: 17.42 g | z toho cukr: 7.80 g | Tuk: 32.77 g | z toho nas. MK: 14.73 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3061-jatra-na-besamelu-s-olivami