Játra na cibulce s rýží

Pokud máte rádi omáčky a játra na všechny způsoby, pak i recept na játra na cibulce s rýží vám zachutná. Vzhledem k tomu, že játra se nedoporučují dlouho dusit, je příprava opravdu snadná a rychlá. My máme raději pikantnější chuť, a tak do nich přidáváme také 2 lžičky pálivé papriky. V případě, že jste raději na jemnější chutě, můžete papriku vynechat, nebo dát sladkou.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si rozehřejeme máslo a nakrájíme cibulku nadrobno. Necháme na másle zezlatovět.
2.
Játra omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Jakmile je cibulka do zlatova přidáme a necháme rychle osmahnout.
3.
Játra osolíme, opepříme, přidáme kmín a pálivou papriku, zalijeme vodou a přidáme masox.
4.
Takto necháme cca 15 min dusit. Játra musí být po rozkrojení bez krve.
5.
Poté zahustíme moukou a vodou a necháme cca 10 min provařit na mírném ohni.
6.
Nakonec dochutíme a je hotovo. Podáváme s vařenou rýží. Dobrou chuť!

Od: Marie, 10.12.2020

Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
35 min vaření
45 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Marie
Cena ingrediencí: 1 × porce = 12 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, česká, vnitřnosti
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
233.10 kcal
Protein
22.48 g
Sacharidy
z toho cukr
6.06 g
2.41 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
12.43 g
5.76 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama