Smetanová játrová omáčka s knedlíkem
Játrová omáčka je rychlá na přípravu. Pomleté játra ve smetanové omáčce, dochucené bylinkami, doplněné o knedlík jsou skvělým rychlým obědem.
Ingredience (4 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Játra si opláchneme a nameleme. Můžeme v mlýnku a nebo v mixéru jen posekat.
- V hrnci si rozehřejeme sádlo, zpěníme na něm nakrájenou cibuli na kostičky společně s kostičkami slaniny.
- Vložíme játra, opepříme, zalijeme trochou vody a přikryté pod poklicí dusíme do měkka.
- Mouku si rozmícháme v mléce na hladké těstíčko.
- Vlijeme do hrnce s játry a necháme zhruba 20 minut provařit.
- Odstavíme z plotny, přilijeme smetanu, osolíme, přidáme bylinky, necháme prohřát a můžeme podávat s houskovým knedlíkem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 1,034.59 kcal |
Protein: 61.54 g |
Sacharidy: 90.64 g |
z toho cukr: 9.18 g |
Tuk: 45.97 g |
z toho nas. MK: 21.66 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3035-smetanova-jatrova-omacka-s-knedlikem