Smetanová játrová omáčka s knedlíkem

Játrová omáčka je rychlá na přípravu. Pomleté játra ve smetanové omáčce, dochucené bylinkami, doplněné o knedlík jsou skvělým rychlým obědem.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Játra si opláchneme a nameleme. Můžeme v mlýnku a nebo v mixéru jen posekat.
  2. V hrnci si rozehřejeme sádlo, zpěníme na něm nakrájenou cibuli na kostičky společně s kostičkami slaniny.
  3. Vložíme játra, opepříme, zalijeme trochou vody a přikryté pod poklicí dusíme do měkka.
  4. Mouku si rozmícháme v mléce na hladké těstíčko.
  5. Vlijeme do hrnce s játry a necháme zhruba 20 minut provařit.
  6. Odstavíme z plotny, přilijeme smetanu, osolíme, přidáme bylinky, necháme prohřát a můžeme podávat s houskovým knedlíkem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,034.59 kcal | Protein: 61.54 g | Sacharidy: 90.64 g | z toho cukr: 9.18 g | Tuk: 45.97 g | z toho nas. MK: 21.66 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3035-smetanova-jatrova-omacka-s-knedlikem