Kroupové rizoto s játry

Kroupové rizoto s játry, hlívou a listovým špenátem je příjemnou obměnou klasického rizota.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Kroupy si propláchneme, vložíme do osolené horké vody a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí zhruba 40 minut. Poté scedíme.
2.
V pánvi si rozehřejeme olej a opečeme na něm na malé kostičky nakrájené opláchnuté játra. Opepříme.
3.
Přidáme na kousky nakrájenou cibuli, společně s nakrájenou hlívou, listovým špenátem a vše opečeme do změknutí. podle potřeby podléváme smetanou.
4.
Vložíme uvařené kroupy, osolíme, vsypeme česnek, krátce prohřejeme a můžeme podávat. Při podávání posypeme strouhaným sýrem.

Od: Petuler, 7.3.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
50 min vaření
55 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 34 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
762.56 kcal
Protein
29.83 g
Sacharidy
z toho cukr
69.35 g
7.07 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
38.78 g
15.30 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama