Drůbeží rizoto

Připravte si jedno z nejoblíbenějších jídel ze školní jídelny a zavzpomínejte na dětství. Toto rizoto je snadné a rychlé na přípravu, navíc chutná prostě skvěle. :-)

Reklama

Ingredience

Na ozdobení

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve uvaříme maso s očištěnou zeleninou (mrkev, celer a petržel nakrájíme na menší kusy). Můžeme použít jakékoli kuřecí maso - prsní řízky, stehenní řízky, kuřecí čtvrtky. Maso stačí v obyčejném hrnci vařit cca 30 minut, zeleninu cca 20 minut.
2.
Než se maso dovaří, dáme vařit rýži tak, abychom ji měli připravenou na zamíchání do směsi masa a zeleniny.
3.
Maso a zeleninu vyndáme z vývaru a necháme trošku vystydnout. Mezitím nakrájíme cibulku nadrobno. Pak pokrájíme na malé kousky maso, mrkev, petržel a celer.
4.
Na hluboké pánvi rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibulku a pak přidáme pokrájené maso, zeleninu a hrášek s kukuřicí. Vše dobře promícháme, podlijeme jednou nebo dvěma naběračkami vývaru a přivedeme k varu.
5.
Směs zahustíme instantní jíškou. Nakonec do ní vmícháme uvařenou rýži.
6.
Rizoto na talíři posypeme strouhaným sýrem a podáváme s kyselou okurkou. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 21.8.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
40 min vaření
1 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 34 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
588.18 kcal
Protein
33.04 g
Sacharidy
z toho cukr
94.86 g
7.56 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
5.84 g
2.31 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama