Rizoto z kuřecího masa s ajvarem

Rizoto je oblíbené jídlo jak dětí, tak i dospělých. Přidáním pikantního ajvaru do rizota získaté novou chuť.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Rýži si propláchneme horkou vodou a v poměru jeden hrnek rýže a dva a půl hrnku vody dáme vařit. Vodu osolíme a přidáme olej. Vaříme zhruba 18 minut.
2.
V pánvi si rozehřejeme olej a opečeme na něm na kostičky nakrájené, osolené, opepřené kuřecí prsa.
3.
Přidáme na půl kolečka nakrájenou cibuli, na měsíčky nakrájená rajčata a chvíli opékáme.
4.
K masu přidáme ajvar a orestujeme.
5.
Vmícháme uvařenou rýži, přisypeme česnek, podle chuti dochutíme.
6.
Můžeme podávat se strouhaným sýrem a kyselou okurkou.

Od: Petuler, 9.8.2021

Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
25 min vaření
30 min celkem
Množství: 3 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 29 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, rýže, bezlepkové, bez laktózy
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
467.44 kcal
Protein
17.03 g
Sacharidy
z toho cukr
65.23 g
1.52 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
13.34 g
1.64 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama