Kuřecí rizoto s hlívou ústřičnou
Netradiční rizoto s výbornou chutí díky kombinaci rýže a pohanky. Hlíva ústřičná zůstane pěkně chrupavá a baby karotka se postará o zastoupení mírně nasládlé chuti.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Kuře omyjeme a zbavíme prsou. Rozkrájíme na čtvrtiny. Uvaříme klasický kuřecí vývar.
                2.
                    Rýži a pohanku dáme společně vařit. Hotovou necháme chvíli v peřinách, než bude maso z vývaru uvařené.
                3.
                    Kuřecí maso vyjmeme a očistíme z kostí.
                4.
                    Rozehřejeme sádlo a dáme restovat hlívu ústřičnou nakrájenou na pásky. Okořeníme. Kořenící směsi obsahují sůl, pokud používáte směsi bez soli, rizoto později dosolte.
                5.
                    Restujeme pár minut, poté podlijeme kuřecím vývarem a 10 minut dusíme.
                6.
                    Přidáme zeleninu a kuřecí maso, baby karotku necháme vcelku.
                7.
                    Nakonec vmícháme rýži s pohankou a společně prohřejeme. Před servírováním přidáme nastrouhaný sýr a můžeme podávat.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
Množství  | 
                1 × porce  | 
            
Energetická hodnota  | 
                535.70 kcal  | 
            
Protein  | 
                31.21 g  | 
            
| 
                     Sacharidy 
                    z toho cukr 
                 | 
                
                     51.51 g 
                    3.81 g 
                 | 
            
| 
                     Tuk 
                    z toho nas. mastné kyseliny 
                 | 
                
                     21.27 g 
                    1.82 g 
                 | 
            
Reklama
    
  Reklama
    
  



