Kuřecí rizoto s hlívou ústřičnou

  • Přidat foto

Netradiční rizoto s výbornou chutí díky kombinaci rýže a pohanky. Hlíva ústřičná zůstane pěkně chrupavá a baby karotka se postará o zastoupení mírně nasládlé chuti.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Kuře omyjeme a zbavíme prsou. Rozkrájíme na čtvrtiny. Uvaříme klasický kuřecí vývar.
2.
Rýži a pohanku dáme společně vařit. Hotovou necháme chvíli v peřinách, než bude maso z vývaru uvařené.
3.
Kuřecí maso vyjmeme a očistíme z kostí.
4.
Rozehřejeme sádlo a dáme restovat hlívu ústřičnou nakrájenou na pásky. Okořeníme. Kořenící směsi obsahují sůl, pokud používáte směsi bez soli, rizoto později dosolte.
5.
Restujeme pár minut, poté podlijeme kuřecím vývarem a 10 minut dusíme.
6.
Přidáme zeleninu a kuřecí maso, baby karotku necháme vcelku.
7.
Nakonec vmícháme rýži s pohankou a společně prohřejeme. Před servírováním přidáme nastrouhaný sýr a můžeme podávat.

Od: Ráďa 78, 20.7.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod 10 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 34 Kč
Kategorie: hlavní chod, česká, zelenina, rýže, drůbeží maso

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
539.13 kcal
Protein
32.86 g
Sacharidy
z toho cukr
54.77 g
2.06 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
20.93 g
2.05 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.