Netradiční rizoto s výbornou chutí díky kombinaci rýže a pohanky. Hlíva ústřičná zůstane pěkně chrupavá a baby karotka se postará o zastoupení mírně nasládlé chuti.
Ingredience (8 x porce)
Postup přípravy
Kuře omyjeme a zbavíme prsou. Rozkrájíme na čtvrtiny. Uvaříme klasický kuřecí vývar.
Rýži a pohanku dáme společně vařit. Hotovou necháme chvíli v peřinách, než bude maso z vývaru uvařené.
Kuřecí maso vyjmeme a očistíme z kostí.
Rozehřejeme sádlo a dáme restovat hlívu ústřičnou nakrájenou na pásky. Okořeníme. Kořenící směsi obsahují sůl, pokud používáte směsi bez soli, rizoto později dosolte.
Restujeme pár minut, poté podlijeme kuřecím vývarem a 10 minut dusíme.
Přidáme zeleninu a kuřecí maso, baby karotku necháme vcelku.
Nakonec vmícháme rýži s pohankou a společně prohřejeme. Před servírováním přidáme nastrouhaný sýr a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 535.70 kcal |
Protein: 31.21 g |
Sacharidy: 51.51 g |
z toho cukr: 3.81 g |
Tuk: 21.27 g |
z toho nas. MK: 1.82 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1779-kureci-rizoto-s-hlivou-ustricnou