Kuřecí rizoto s hlívou ústřičnou

Netradiční rizoto s výbornou chutí díky kombinaci rýže a pohanky. Hlíva ústřičná zůstane pěkně chrupavá a baby karotka se postará o zastoupení mírně nasládlé chuti.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Kuře omyjeme a zbavíme prsou. Rozkrájíme na čtvrtiny. Uvaříme klasický kuřecí vývar.
  2. Rýži a pohanku dáme společně vařit. Hotovou necháme chvíli v peřinách, než bude maso z vývaru uvařené.
  3. Kuřecí maso vyjmeme a očistíme z kostí.
  4. Rozehřejeme sádlo a dáme restovat hlívu ústřičnou nakrájenou na pásky. Okořeníme. Kořenící směsi obsahují sůl, pokud používáte směsi bez soli, rizoto později dosolte.
  5. Restujeme pár minut, poté podlijeme kuřecím vývarem a 10 minut dusíme.
  6. Přidáme zeleninu a kuřecí maso, baby karotku necháme vcelku.
  7. Nakonec vmícháme rýži s pohankou a společně prohřejeme. Před servírováním přidáme nastrouhaný sýr a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 535.70 kcal | Protein: 31.21 g | Sacharidy: 51.51 g | z toho cukr: 3.81 g | Tuk: 21.27 g | z toho nas. MK: 1.82 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1779-kureci-rizoto-s-hlivou-ustricnou