Hráškové rizoto s pecorinem a kuřecím steakem
Hráškové rizoto s pecorinem a kuřecím steakem je skvělou volbou pro všechny, kteří mají rádi krémová rizota a šťavnaté kuřecí maso. Toto jarní jídlo kombinuje svěží hrášek, slaný sýr pecorino a křehký kuřecí steak, což z něj činí výborný a vyvážený pokrm. Je ideální pro rychlou večeři nebo oběd, který potěší celou rodinu.
Reklama
Postup přípravy
1.
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
2.
Na olivovém oleji ji zpěníme, přidáme rýži a krátce ji orestujeme.
3.
Podlijeme bílým vínem a necháme odpařit alkohol.
4.
Postupně přiléváme vývar a za stálého míchání vaříme do krémové konzistence.
5.
Ke konci vaření přidáme hrášek, máslo a nastrouhané pecorino. Promícháme, dochutíme solí a pepřem.
6.
Kuřecí prsa osolíme a opepříme.
7.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej s máslem a maso opékáme 5–6 minut z každé strany dozlatova.
8.
Po opečení necháme 2 minuty odpočinout a poté nakrájíme na plátky.
9.
Rizoto rozdělíme na talíře, na vrch položíme plátky kuřecího steaku a můžeme posypat trochou pecorina.
10.
Ihned podáváme.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
991.47 kcal |
Protein |
49.54 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
68.82 g
5.89 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
51.26 g
19.68 g
|
Reklama
Reklama