Hráškové rizoto s pecorinem a kuřecím steakem

Hráškové rizoto s pecorinem a kuřecím steakem je skvělou volbou pro všechny, kteří mají rádi krémová rizota a šťavnaté kuřecí maso. Toto jarní jídlo kombinuje svěží hrášek, slaný sýr pecorino a křehký kuřecí steak, což z něj činí výborný a vyvážený pokrm. Je ideální pro rychlou večeři nebo oběd, který potěší celou rodinu.

Reklama

Ingredience

Na rizoto

Na steaky

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
2.
Na olivovém oleji ji zpěníme, přidáme rýži a krátce ji orestujeme.
3.
Podlijeme bílým vínem a necháme odpařit alkohol.
4.
Postupně přiléváme vývar a za stálého míchání vaříme do krémové konzistence.
5.
Ke konci vaření přidáme hrášek, máslo a nastrouhané pecorino. Promícháme, dochutíme solí a pepřem.
6.
Kuřecí prsa osolíme a opepříme.
7.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej s máslem a maso opékáme 5–6 minut z každé strany dozlatova.
8.
Po opečení necháme 2 minuty odpočinout a poté nakrájíme na plátky.
9.
Rizoto rozdělíme na talíře, na vrch položíme plátky kuřecího steaku a můžeme posypat trochou pecorina.
10.
Ihned podáváme. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 27.4.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
991.47 kcal
Protein
49.54 g
Sacharidy
z toho cukr
68.82 g
5.89 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
51.26 g
19.68 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama