Hráškové rizoto s pecorinem a kuřecím steakem

Hráškové rizoto s pecorinem a kuřecím steakem je skvělou volbou pro všechny, kteří mají rádi krémová rizota a šťavnaté kuřecí maso. Toto jarní jídlo kombinuje svěží hrášek, slaný sýr pecorino a křehký kuřecí steak, což z něj činí výborný a vyvážený pokrm. Je ideální pro rychlou večeři nebo oběd, který potěší celou rodinu.

Ingredience (2 x porce)

Na rizoto

Na steaky

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  2. Na olivovém oleji ji zpěníme, přidáme rýži a krátce ji orestujeme.
  3. Podlijeme bílým vínem a necháme odpařit alkohol.
  4. Postupně přiléváme vývar a za stálého míchání vaříme do krémové konzistence.
  5. Ke konci vaření přidáme hrášek, máslo a nastrouhané pecorino. Promícháme, dochutíme solí a pepřem.
  6. Kuřecí prsa osolíme a opepříme.
  7. Na pánvi rozehřejeme olivový olej s máslem a maso opékáme 5–6 minut z každé strany dozlatova.
  8. Po opečení necháme 2 minuty odpočinout a poté nakrájíme na plátky.
  9. Rizoto rozdělíme na talíře, na vrch položíme plátky kuřecího steaku a můžeme posypat trochou pecorina.
  10. Ihned podáváme. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 991.47 kcal | Protein: 49.54 g | Sacharidy: 68.82 g | z toho cukr: 5.89 g | Tuk: 51.26 g | z toho nas. MK: 19.68 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4523-hraskove-rizoto-s-pecorinem-a-kurecim-steakem