Žampionové rizoto s kukuřicí

  • Přidat foto

Název rizoto je možná trošku zavádějící, protože zeleniny je zde opravdu málo. Je to však velmi chutný pokrm, který můžete vyzkoušet jako lehký hlavní chod nebo jako zajímavou přílohu k pečeným masům. Na přílohu samozřejmě strouhaný sýr nepatří.

Ingredience

Na posypání

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Na troše sádla rozehřejme rýži, zamícháme, přidáme vegetu. Malou chvíli restujeme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a na mírném stupni uvaříme.
2.
Připravíme si wok. Cibule nakrájíme na kostičky a dáme na sádlo orestovat do zlatova. Restování neuspěchejte, cibule musí být opravdu nahnědlá.
3.
Na cibuli přidáme plátky žampiónů (s mraženými není žádná práce) a kukuřici. Promícháme a podusíme. Přidáme grilovací koření. Dusíme do rozvaření žampiónů.
4.
Nakonec přidáme vařenou cizrnu, používáme ze sklenice, převařenou. Prohřejeme. Smícháme s hotovou rýží a před servírováním sypeme sýrem.

Od: Ráďa 78, 30.5.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
30 min vaření
40 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 11 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, česká, rýže, přílohy, houby, bezlepkové

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
228.96 kcal
Protein
8.33 g
Sacharidy
z toho cukr
35.89 g
3.93 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
4.89 g
2.40 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.