Žampionové rizoto s kukuřicí

Název rizoto je možná trošku zavádějící, protože zeleniny je zde opravdu málo. Je to však velmi chutný pokrm, který můžete vyzkoušet jako lehký hlavní chod nebo jako zajímavou přílohu k pečeným masům. Na přílohu samozřejmě strouhaný sýr nepatří.

Reklama

Ingredience

Na posypání

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Na troše sádla rozehřejme rýži, zamícháme, přidáme vegetu. Malou chvíli restujeme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a na mírném stupni uvaříme.
2.
Připravíme si wok. Cibule nakrájíme na kostičky a dáme na sádlo orestovat do zlatova. Restování neuspěchejte, cibule musí být opravdu nahnědlá.
3.
Na cibuli přidáme plátky žampiónů (s mraženými není žádná práce) a kukuřici. Promícháme a podusíme. Přidáme grilovací koření. Dusíme do rozvaření žampiónů.
4.
Nakonec přidáme vařenou cizrnu, používáme ze sklenice, převařenou. Prohřejeme. Smícháme s hotovou rýží a před servírováním sypeme sýrem.

Od: Ráďa 78, 30.5.2020

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
30 min vaření
40 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 11 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, česká, rýže, přílohy, houby, bezlepkové
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
228.96 kcal
Protein
8.33 g
Sacharidy
z toho cukr
35.89 g
3.93 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
4.89 g
2.40 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama