Pórková rýže se žampiony
Rýže jako příloha nemusí být vůbec nudná a nezajímavá. Pár ingrediencí a minuta navíc a máte nesrovnatelně lepší chuťový zážitek.
Ingredience
Postup přípravy
1.
Pórek překrojíme napůl a poté nakrájíme. Suroviny si připravíme k ruce a rozehřejeme olej. Přidáme pórek a vegetu. Promícháme a necháme chvíli restovat. Stále mícháme a přidáme rýži, promícháme.
2.
Vmícháme žampióny a zalijeme vodou. Hladina vody nad rýží by měla být asi na článek prostředníčku. Přivedeme k varu, dáme poklici, snížíme teplotu. Vaříme asi 20 minut, poté dáme do utěrky a do peřin.
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 20 min vaření 25 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 10 Kč Rozpis na položky |
Kategorie: | česká, rýže, přílohy, vegetariánské, veganské, bezlepkové, bez laktózy |
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
314.05 kcal |
Protein |
4.06 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
42.00 g
0.61 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
13.98 g
1.97 g
|