Dýňové rizoto se žampiony
Krémové a voňavé dýňové rizoto připravené z arborio rýže, podlité bílým vínem a dýňovým pyré. Navrch se podává porce dozlatova opečených žampionů, které celému jídlu dodají hlubší a výraznější chuť.
Reklama
Postup přípravy
1.
Rozehřejeme olej s máslem v hrnci.
2.
Orestujeme cibuli dozlatova.
3.
Přidáme česnek a krátce osmahneme.
4.
Vsypeme rýži a mícháme, až se obalí tukem a zprůsvitní.
5.
Přilijeme bílé víno a necháme ho odpařit.
6.
Přidáváme postupně vývar, vždy po naběračce, a mícháme, dokud ho rýže nevsákne.
7.
Vmícháme dýňové pyré a pokračujeme v míchání, dokud rizoto nezhoustne a rýže není al dente.
8.
Dochutíme solí a pepřem.
9.
Vmícháme máslo a parmazán pro extra krémovost.
10.
Rozehřejeme olej s máslem na pánvi.
11.
Orestujeme žampiony dozlatova.
12.
Osolíme a opepříme a necháme je lehce zkaramelizovat.
13.
Servírujeme rizoto na talíř a navrch přidáme porci opečených žampionů.
14.
Podáváme horké, případně posypané parmazánem.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
555.74 kcal |
Protein |
15.18 g |
|
Sacharidy
z toho cukr
|
72.44 g
3.65 g
|
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
20.71 g
9.20 g
|
Reklama
Reklama




