Dýňové rizoto se žampiony

Krémové a voňavé dýňové rizoto připravené z arborio rýže, podlité bílým vínem a dýňovým pyré. Navrch se podává porce dozlatova opečených žampionů, které celému jídlu dodají hlubší a výraznější chuť.

Reklama

Ingredience

Žampiony navrch

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Rozehřejeme olej s máslem v hrnci.
2.
Orestujeme cibuli dozlatova.
3.
Přidáme česnek a krátce osmahneme.
4.
Vsypeme rýži a mícháme, až se obalí tukem a zprůsvitní.
5.
Přilijeme bílé víno a necháme ho odpařit.
6.
Přidáváme postupně vývar, vždy po naběračce, a mícháme, dokud ho rýže nevsákne.
7.
Vmícháme dýňové pyré a pokračujeme v míchání, dokud rizoto nezhoustne a rýže není al dente.
8.
Dochutíme solí a pepřem.
9.
Vmícháme máslo a parmazán pro extra krémovost.
10.
Rozehřejeme olej s máslem na pánvi.
11.
Orestujeme žampiony dozlatova.
12.
Osolíme a opepříme a necháme je lehce zkaramelizovat.
13.
Servírujeme rizoto na talíř a navrch přidáme porci opečených žampionů.
14.
Podáváme horké, případně posypané parmazánem. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 18.12.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
555.74 kcal
Protein
15.18 g
Sacharidy
z toho cukr
72.44 g
3.65 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
20.71 g
9.20 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama