Dýňové rizoto se žampiony

Krémové a voňavé dýňové rizoto připravené z arborio rýže, podlité bílým vínem a dýňovým pyré. Navrch se podává porce dozlatova opečených žampionů, které celému jídlu dodají hlubší a výraznější chuť.

Ingredience (4 x porce)

Žampiony navrch

Postup přípravy

  1. Rozehřejeme olej s máslem v hrnci.
  2. Orestujeme cibuli dozlatova.
  3. Přidáme česnek a krátce osmahneme.
  4. Vsypeme rýži a mícháme, až se obalí tukem a zprůsvitní.
  5. Přilijeme bílé víno a necháme ho odpařit.
  6. Přidáváme postupně vývar, vždy po naběračce, a mícháme, dokud ho rýže nevsákne.
  7. Vmícháme dýňové pyré a pokračujeme v míchání, dokud rizoto nezhoustne a rýže není al dente.
  8. Dochutíme solí a pepřem.
  9. Vmícháme máslo a parmazán pro extra krémovost.
  10. Rozehřejeme olej s máslem na pánvi.
  11. Orestujeme žampiony dozlatova.
  12. Osolíme a opepříme a necháme je lehce zkaramelizovat.
  13. Servírujeme rizoto na talíř a navrch přidáme porci opečených žampionů.
  14. Podáváme horké, případně posypané parmazánem. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 555.74 kcal | Protein: 15.18 g | Sacharidy: 72.44 g | z toho cukr: 3.65 g | Tuk: 20.71 g | z toho nas. MK: 9.20 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4652-dynove-rizoto-se-zampiony