Krémové a voňavé dýňové rizoto připravené z arborio rýže, podlité bílým vínem a dýňovým pyré. Navrch se podává porce dozlatova opečených žampionů, které celému jídlu dodají hlubší a výraznější chuť.
Ingredience (4 x porce)
Žampiony navrch
Postup přípravy
Rozehřejeme olej s máslem v hrnci.
Orestujeme cibuli dozlatova.
Přidáme česnek a krátce osmahneme.
Vsypeme rýži a mícháme, až se obalí tukem a zprůsvitní.
Přilijeme bílé víno a necháme ho odpařit.
Přidáváme postupně vývar, vždy po naběračce, a mícháme, dokud ho rýže nevsákne.
Vmícháme dýňové pyré a pokračujeme v míchání, dokud rizoto nezhoustne a rýže není al dente.
Dochutíme solí a pepřem.
Vmícháme máslo a parmazán pro extra krémovost.
Rozehřejeme olej s máslem na pánvi.
Orestujeme žampiony dozlatova.
Osolíme a opepříme a necháme je lehce zkaramelizovat.
Servírujeme rizoto na talíř a navrch přidáme porci opečených žampionů.
Podáváme horké, případně posypané parmazánem.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 555.74 kcal |
Protein: 15.18 g |
Sacharidy: 72.44 g |
z toho cukr: 3.65 g |
Tuk: 20.71 g |
z toho nas. MK: 9.20 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4652-dynove-rizoto-se-zampiony