Dýňové rizoto

Tento pokrm spojuje krémovou konzistenci rizota s bohatou, lahodně sladkou chutí dýně. Tato jedinečná kombinace vytváří dokonalý zážitek pro vaše chuťové buňky. Dýňové rizoto je nejen chutné, ale také zdravé díky vysokému obsahu vitamínů a vlákniny.

Reklama

Ingredience

Na ozdobu

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V pánvi si rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a necháme ji 5 minut změknout.
2.
Přidáme dýni a opékáme ji 10 minut. Potom přidáme rýži a víno a mícháme asi 3 minuty tak, aby se část vína odpařila.
3.
Postupně přiléváme vývar, mícháme a vaříme asi 30 minut, dokud není rýže uvařená na skus.
4.
Vmícháme parmazán, osolíme, opepříme a ozdboíme mascarpone a polníčkem. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 13.8.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
45 min vaření
1 hod 5 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 75 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
757.78 kcal
Protein
19.28 g
Sacharidy
z toho cukr
84.31 g
11.21 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
33.43 g
20.63 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama