Tento pokrm spojuje krémovou konzistenci rizota s bohatou, lahodně sladkou chutí dýně. Tato jedinečná kombinace vytváří dokonalý zážitek pro vaše chuťové buňky. Dýňové rizoto je nejen chutné, ale také zdravé díky vysokému obsahu vitamínů a vlákniny.
Ingredience (4 x porce)
Na ozdobu
Postup přípravy
V pánvi si rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a necháme ji 5 minut změknout.
Přidáme dýni a opékáme ji 10 minut. Potom přidáme rýži a víno a mícháme asi 3 minuty tak, aby se část vína odpařila.
Postupně přiléváme vývar, mícháme a vaříme asi 30 minut, dokud není rýže uvařená na skus.
Vmícháme parmazán, osolíme, opepříme a ozdboíme mascarpone a polníčkem. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 757.78 kcal |
Protein: 19.28 g |
Sacharidy: 84.31 g |
z toho cukr: 11.21 g |
Tuk: 33.43 g |
z toho nas. MK: 20.63 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3945-dynove-rizoto