Dýňové rizoto

Tento pokrm spojuje krémovou konzistenci rizota s bohatou, lahodně sladkou chutí dýně. Tato jedinečná kombinace vytváří dokonalý zážitek pro vaše chuťové buňky. Dýňové rizoto je nejen chutné, ale také zdravé díky vysokému obsahu vitamínů a vlákniny.

Ingredience (4 x porce)

Na ozdobu

Postup přípravy

  1. V pánvi si rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a necháme ji 5 minut změknout.
  2. Přidáme dýni a opékáme ji 10 minut. Potom přidáme rýži a víno a mícháme asi 3 minuty tak, aby se část vína odpařila.
  3. Postupně přiléváme vývar, mícháme a vaříme asi 30 minut, dokud není rýže uvařená na skus.
  4. Vmícháme parmazán, osolíme, opepříme a ozdboíme mascarpone a polníčkem. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 757.78 kcal | Protein: 19.28 g | Sacharidy: 84.31 g | z toho cukr: 11.21 g | Tuk: 33.43 g | z toho nas. MK: 20.63 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3945-dynove-rizoto