Špenátové risotto

Risotto jsem neměla už řadu let, takže bylo potřeba to změnit. A znovu jsem chtěla vyzkoušet něco netradičního. Vyzkoušejte se mnou 🙂

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Šalotku nakrájíme nadrobno a na olivovým oleji smažíme, až zesklovatí.
2.
Plotnu zapneme naplno a vsypeme k šalotce suchou rýži.
3.
Za stálého míchání osolíme a opepříme, přidáme nasekaný česnek.
4.
Osmahnutou rýži zalijeme vínem a míchejte, až se všechno víno z rýže odpaří.
5.
Teď přišel čas na horký vývar, který jsem si předem předehřáli v dalším hrnci.
6.
Připravíme si naběračku a postupně začneme přidávat k rýži.
7.
Postupně přidáváme tak, aby byla rýže těsně pod hladinou. Pokud se vývar vstřebá, dolijeme, ale dáváme pozor, aby nám zbytečně rýže neplavala.
8.
Asi po 20 minutách by mělo být risotto téměř hotové, takže přidáme buď špenát tak jak je, nebo jej pokrájíme na menší kousky.
9.
Přichází finále našeho receptu. Kus nastrouhaného sýru zamícháme do risotta a v suché pánvičce si opražíme piniové oříšky.
10.
Naservírujeme na talíř, posypeme zbytkem nastrouhaného sýra a opraženými oříšky.
11.
Tip: Nepoužívejte suché víno, budete mít poté risotto do kysela. Pokud přesto použijete, tak přidejte raději i nějaké oblíbené koření k dochucení.

Od: Liška, 11.4.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 1 × porce = 34 Kč
Kategorie: hlavní chod, zelenina, rýže, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
440.00 kcal
Protein
11.68 g
Sacharidy
z toho cukr
73.70 g
2.72 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
10.94 g
1.52 g

Detailní rozpis podle ingrediencí