Krémový špenát s těstovinami

Špenát známe s bramborem nebo bramborovým knedlíkem. Zkusili jste ho jinak? Na krémovém základu a s těstovinami? Je výborný!

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Špenátový protlak necháme rozmrazit nebo pomalým zahříváním s trochou vody rozmrazíme na plotně. Vmícháme do něj prolisovaný česnek, sůl a pepř.
2.
V jiném hrnci opečeme cibule nakrájené na kostičky. Jakmile zezlátnou přidáme mouku. Promícháme a zalijeme mlékem.
3.
Přidáme špenát a masox. Povaříme chvíli společně a mezitím připravíme těstoviny v hrnci s osolenou vodou. Vaříme na mírný stupeň a pod poklicí, často mícháme.
4.
Podáváme společně s těstovinami a přidáme vejce natvrdo.

Od: Ráďa 78, 11.2.2021

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
15 min vaření
20 min celkem
Množství: 3 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 21 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, česká, zelenina, těstoviny, vegetariánské
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
777.68 kcal
Protein
19.70 g
Sacharidy
z toho cukr
84.02 g
10.49 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
38.96 g
14.15 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama