Domácí špenátové tagliatelle

Domácí těstoviny dají trochu více práce ale chuťově jsou výborné.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Špenát si dáme do kastrůlku, přivedeme k varu a vaříme do měkka. Zhruba 5 minut. Poté odstavíme z plotny.
2.
Špenát osolíme, opepříme, necháme vychladnout. Poté společně s jedním vejcem rozmixujeme na pyré.
3.
Na vál si dáme mouku, osolíme, přidáme olej, druhé vejce a rukou začneme zpracovávat v těsto.
4.
Během zpracovávání těsta, přidáme špenát a zpracujeme v tužší těsto. Podle potřeby můžeme přidat mouku.
5.
Těsto necháme 30 minut odpočinout. Poté na strojku na těstoviny vyválíme tenké těsto a pomocí nádstavce rozřežeme na tagliatelle.
6.
Nejlépe chutnají čerstvě uvařené v osolené vodě.

Od: Petuler, 2.4.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod příprava
1 hod celkem
Množství: 3 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 9 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
311.67 kcal
Protein
12.00 g
Sacharidy
z toho cukr
49.69 g
0.50 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
5.29 g
1.26 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama