Domácí špenátové tagliatelle
Domácí těstoviny dají trochu více práce ale chuťově jsou výborné.
Ingredience (3 x porce)
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Špenát si dáme do kastrůlku, přivedeme k varu a vaříme do měkka. Zhruba 5 minut. Poté odstavíme z plotny.
- Špenát osolíme, opepříme, necháme vychladnout. Poté společně s jedním vejcem rozmixujeme na pyré.
- Na vál si dáme mouku, osolíme, přidáme olej, druhé vejce a rukou začneme zpracovávat v těsto.
- Během zpracovávání těsta, přidáme špenát a zpracujeme v tužší těsto. Podle potřeby můžeme přidat mouku.
- Těsto necháme 30 minut odpočinout. Poté na strojku na těstoviny vyválíme tenké těsto a pomocí nádstavce rozřežeme na tagliatelle.
- Nejlépe chutnají čerstvě uvařené v osolené vodě.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 311.67 kcal |
Protein: 12.00 g |
Sacharidy: 49.69 g |
z toho cukr: 0.50 g |
Tuk: 5.29 g |
z toho nas. MK: 1.26 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3427-domaci-spenatove-tagliatelle