Domácí špenátové tagliatelle

Domácí těstoviny dají trochu více práce ale chuťově jsou výborné.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. Špenát si dáme do kastrůlku, přivedeme k varu a vaříme do měkka. Zhruba 5 minut. Poté odstavíme z plotny.
  2. Špenát osolíme, opepříme, necháme vychladnout. Poté společně s jedním vejcem rozmixujeme na pyré.
  3. Na vál si dáme mouku, osolíme, přidáme olej, druhé vejce a rukou začneme zpracovávat v těsto.
  4. Během zpracovávání těsta, přidáme špenát a zpracujeme v tužší těsto. Podle potřeby můžeme přidat mouku.
  5. Těsto necháme 30 minut odpočinout. Poté na strojku na těstoviny vyválíme tenké těsto a pomocí nádstavce rozřežeme na tagliatelle.
  6. Nejlépe chutnají čerstvě uvařené v osolené vodě.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 311.67 kcal | Protein: 12.00 g | Sacharidy: 49.69 g | z toho cukr: 0.50 g | Tuk: 5.29 g | z toho nas. MK: 1.26 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3427-domaci-spenatove-tagliatelle