Špenát bez mouky zahuštěný vejci

Špenát nemusí být zahuštěný jen moukou. Zkuste jej zahustit vaječnými žloutky. Má krásně krémovou konzistenci a minimalizujete riziko hrudek z tradiční zásmažky.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Cibuli nakrájíme na kostičky. Vezmeme pánev s vyšším okrajem a rozehřejeme sádlo. Přidáme cibuli a restujeme do úplného zhnědnutí. Tento krok neuspěchejte, cibule musí být hezky nahnědlá, při restování cibuli stále míchejte.
2.
Na orestovanou cibuli vložte rozmrznutý špenátový protlak, přidejte sůl, pepř a prolisovaný česnek.
3.
Žloutky rozšlehejte v mléce a promíchejte se špenátem. Krátce povařte, stále míchejte.
4.
Podávejte s brambory a vejcem nebo s vepřovými výpečky.

Od: Ráďa 78, 14.7.2021

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
15 min vaření
20 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 10 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: česká, zelenina, přílohy, bezlepkové
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
149.08 kcal
Protein
5.52 g
Sacharidy
z toho cukr
9.04 g
3.07 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
9.75 g
3.65 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama