Špenátová pomazánka

-
- Přidat foto
-
Reklama
Špenátová pomazánka je lahodná, krémová a plná svěží chuti. Hodí se jako pomazánka na pečivo, dip k zelenině nebo součást slavnostního pohoštění.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Čerstvý špenát opláchneme a necháme okapat. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme špenát a krátce podusíme, dokud nezavadne (asi 2 minuty). Pokud používáme mražený špenát, necháme ho na pánvi rozmrazit a odpařit přebytečnou vodu.
2.
Ke špenátu přidáme prolisovaný česnek, promícháme a necháme vychladnout.
3.
Ve větší míse smícháme smetanový sýr a zakysanou smetanu. Přidáme vychladlý špenát a důkladně promícháme. Osolíme, opepříme a případně dochutíme špetkou muškátového oříšku.
4.
Pomazánku podáváme s čerstvým pečivem, krekry nebo jako dip k čerstvé zelenině. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 5 min vaření 20 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 24 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
266.10 kcal |
Protein |
4.81 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
4.48 g
2.90 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
25.71 g
13.16 g
|
Reklama
Reklama