Špenátová pomazánka

Špenátová pomazánka je lahodná, krémová a plná svěží chuti. Hodí se jako pomazánka na pečivo, dip k zelenině nebo součást slavnostního pohoštění.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Čerstvý špenát opláchneme a necháme okapat. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme špenát a krátce podusíme, dokud nezavadne (asi 2 minuty). Pokud používáme mražený špenát, necháme ho na pánvi rozmrazit a odpařit přebytečnou vodu.
2.
Ke špenátu přidáme prolisovaný česnek, promícháme a necháme vychladnout.
3.
Ve větší míse smícháme smetanový sýr a zakysanou smetanu. Přidáme vychladlý špenát a důkladně promícháme. Osolíme, opepříme a případně dochutíme špetkou muškátového oříšku.
4.
Pomazánku podáváme s čerstvým pečivem, krekry nebo jako dip k čerstvé zelenině. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 2.2.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
5 min vaření
20 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 24 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
266.10 kcal
Protein
4.81 g
Sacharidy
z toho cukr
4.48 g
2.90 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
25.71 g
13.16 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama