Špenátová roláda s krémovou náplní
Špenátová roláda s krémovou sýrovou náplní je svěží a elegantní předkrm nebo lehká večeře, která zaujme nejen svou barvou, ale i chutí. Jemné špenátové těsto doplňuje nadýchaná sýrová náplň s bylinkami, a výsledek je skvělou volbou pro slavnostní stůl i každodenní pohoštění. Navíc je bez masa, a přesto sytá a chuťově bohatá.
Reklama
Postup přípravy
1.
V míse smícháme špenát, žloutky, česnek, sůl, pepř a mouku. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně jej vmícháme do špenátové směsi.
2.
Směs rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem (cca 30x40 cm) a pečeme při 180 °C asi 10–12 minut. Necháme chvíli vychladnout, poté obrátíme na vlhkou utěrku a stáhneme papír.
3.
Krémový sýr vmícháme se smetanou, citronovou šťávou, bylinkami, solí a pepřem dohladka.
4.
Náplň rovnoměrně rozetřeme na vychladlý špenátový plát a opatrně zavineme do rolády. Zabalíme do fólie a necháme aspoň 2 hodiny vychladit v lednici.
5.
Nakrájíme na plátky a podáváme třeba s pečivem nebo zeleninovým salátem.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
209.11 kcal |
Protein |
8.86 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
3.33 g
1.04 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
17.69 g
10.29 g
|
Reklama
Reklama