Špenátová roláda s krémovou náplní

Špenátová roláda s krémovou sýrovou náplní je svěží a elegantní předkrm nebo lehká večeře, která zaujme nejen svou barvou, ale i chutí. Jemné špenátové těsto doplňuje nadýchaná sýrová náplň s bylinkami, a výsledek je skvělou volbou pro slavnostní stůl i každodenní pohoštění. Navíc je bez masa, a přesto sytá a chuťově bohatá.

Reklama

Ingredience

Na těsto

Na náplň

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
V míse smícháme špenát, žloutky, česnek, sůl, pepř a mouku. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně jej vmícháme do špenátové směsi.
2.
Směs rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem (cca 30x40 cm) a pečeme při 180 °C asi 10–12 minut. Necháme chvíli vychladnout, poté obrátíme na vlhkou utěrku a stáhneme papír.
3.
Krémový sýr vmícháme se smetanou, citronovou šťávou, bylinkami, solí a pepřem dohladka.
4.
Náplň rovnoměrně rozetřeme na vychladlý špenátový plát a opatrně zavineme do rolády. Zabalíme do fólie a necháme aspoň 2 hodiny vychladit v lednici.
5.
Nakrájíme na plátky a podáváme třeba s pečivem nebo zeleninovým salátem. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 9.9.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
209.11 kcal
Protein
8.86 g
Sacharidy
z toho cukr
3.33 g
1.04 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
17.69 g
10.29 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama