Bramborová roláda se špenátem

Roláda se hodí jako rychlá svačinka nebo třeba chuťovka.

Reklama

Ingredience

Bramborové těsto

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V hrnci si rozehřejeme olej, necháme na něm zesklovatět cibulku nakrájenou na kostičky.
2.
Přidáme špenát, prolisovaný česnek, sůl, pepř a necháme prohřát. Potom zjemníme smetanou, odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
3.
Brambory si oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme sůl, vejce, krupici, mouku a zpracujeme v těsto.
4.
Těsto překlopíme na pomoučený vál a válečkem vyválíme na tenkou placku.
5.
Na těsto dáme plátky šunky, potřeme špenátem a srolujeme do rolády.
6.
Roládu zabalíme do potravinářské fólie, pořádně stáhneme, aby se během vaření nevymotala. Vložíme do vroucí vody a vaříme 20 minut. V půlce vaření roládu otočíme.
7.
Po uvaření vytáhneme, vybalíme z fólie a necháme vychladnout.

Od: Petuler, 24.9.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
30 min vaření
40 min celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 5 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
154.86 kcal
Protein
5.30 g
Sacharidy
z toho cukr
21.99 g
1.34 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
4.57 g
2.49 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama