Bramborákový koláč

Bramborákový koláč si připravujeme jako chuťovku, ale častěji jako méně tradiční přílohu k pečenému nebo dušenému masu. Není olejový jako při smažení a chutná výborně.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Brambory oškrábeme a nastrouháme. Vymačkáme tekutinu a zalijeme horkým mlékem. Smícháme s ostatními ingrediencemi. Česnek do směsi prolisujeme, majoránku rozetřeme v dlaních.
2.
Připravíme si koláčové formy a dno vyložíme pečícím papírem. Směs rozdělíme.
3.
Dáme péct na 170 stupňů na asi 20 minut. Poté zapínáme grilování s cirkulací vzduchu, 220 stupňů a dopečeme dozlatova.

Od: Iva V, 22.4.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
40 min vaření
1 hod celkem
Množství: 16 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 3 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: chuťovky, česká, přílohy, brambory, pečení, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
150.40 kcal
Protein
3.92 g
Sacharidy
z toho cukr
24.06 g
1.21 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
3.65 g
0.71 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.