Bramborákový koláč si připravujeme jako chuťovku, ale častěji jako méně tradiční přílohu k pečenému nebo dušenému masu. Není olejový jako při smažení a chutná výborně.
Ingredience (16 x porce)
Postup přípravy
Brambory oškrábeme a nastrouháme. Vymačkáme tekutinu a zalijeme horkým mlékem. Smícháme s ostatními ingrediencemi. Česnek do směsi prolisujeme, majoránku rozetřeme v dlaních.
Připravíme si koláčové formy a dno vyložíme pečícím papírem. Směs rozdělíme.
Dáme péct na 170 stupňů na asi 20 minut. Poté zapínáme grilování s cirkulací vzduchu, 220 stupňů a dopečeme dozlatova.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 150.40 kcal |
Protein: 3.92 g |
Sacharidy: 24.06 g |
z toho cukr: 1.21 g |
Tuk: 3.65 g |
z toho nas. MK: 0.71 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2562-bramborakovy-kolac