Bramborákový koláč

Bramborákový koláč si připravujeme jako chuťovku, ale častěji jako méně tradiční přílohu k pečenému nebo dušenému masu. Není olejový jako při smažení a chutná výborně.

Ingredience (16 x porce)

Postup přípravy

  1. Brambory oškrábeme a nastrouháme. Vymačkáme tekutinu a zalijeme horkým mlékem. Smícháme s ostatními ingrediencemi. Česnek do směsi prolisujeme, majoránku rozetřeme v dlaních.
  2. Připravíme si koláčové formy a dno vyložíme pečícím papírem. Směs rozdělíme.
  3. Dáme péct na 170 stupňů na asi 20 minut. Poté zapínáme grilování s cirkulací vzduchu, 220 stupňů a dopečeme dozlatova.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 146.46 kcal | Protein: 4.51 g | Sacharidy: 22.72 g | z toho cukr: 1.25 g | Tuk: 3.77 g | z toho nas. MK: 0.72 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2562-bramborakovy-kolac