Výborné..
Bramborové placky s česnekem
Brambory lze připravit různými způsoby. Můžete vyzkoušet i placky, které se dají jíst za tepla i za studena, samotné potřené česnekem nebo jako přílohu.
Reklama
Postup přípravy
1.
Brambory oloupeme, umyjeme a vaříme v osolené vodě s trochou kmínu doměkka. Uvařené brambory necháme vychladnout.
2.
Studené brambory prolisujeme, popř. nastrouháme najemno. Přidáme vejce, mouku a krupici. Dle potřeby přidáme mouku. Těsto by se mělo dát dobře vyválet.
3.
Pracovní plochu posypeme hrubou moukou a vyválíme cca 0,5 cm vysoké placky. Klademe na plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C dozlatova. V průběhu pečení placky otočíme.
4.
Během pečení oloupeme česnek, prolisujeme a smícháme s olivovým olejem.
5.
Hotové placky potíráme česnekem smíchaným s olejem.
6.
Tip: Před koncem pečení můžeme placky obložit plátky sýra, anglické slaniny či šunky a nechat trochu zapéct.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
505.17 kcal |
Protein |
14.08 g |
|
Sacharidy
z toho cukr
|
77.83 g
2.47 g
|
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
13.20 g
2.25 g
|
Reklama
Reklama




