Bramborové placky s česnekem

Brambory lze připravit různými způsoby. Můžete vyzkoušet i placky, které se dají jíst za tepla i za studena, samotné potřené česnekem nebo jako přílohu.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme, umyjeme a vaříme v osolené vodě s trochou kmínu doměkka. Uvařené brambory necháme vychladnout.
  2. Studené brambory prolisujeme, popř. nastrouháme najemno. Přidáme vejce, mouku a krupici. Dle potřeby přidáme mouku. Těsto by se mělo dát dobře vyválet.
  3. Pracovní plochu posypeme hrubou moukou a vyválíme cca 0,5 cm vysoké placky. Klademe na plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C dozlatova. V průběhu pečení placky otočíme.
  4. Během pečení oloupeme česnek, prolisujeme a smícháme s olivovým olejem.
  5. Hotové placky potíráme česnekem smíchaným s olejem.
  6. Tip: Před koncem pečení můžeme placky obložit plátky sýra, anglické slaniny či šunky a nechat trochu zapéct.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 505.17 kcal | Protein: 14.08 g | Sacharidy: 77.83 g | z toho cukr: 2.47 g | Tuk: 13.20 g | z toho nas. MK: 2.25 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1522-bramborove-placky-s-cesnekem