Brambory lze připravit různými způsoby. Můžete vyzkoušet i placky, které se dají jíst za tepla i za studena, samotné potřené česnekem nebo jako přílohu.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Brambory oloupeme, umyjeme a vaříme v osolené vodě s trochou kmínu doměkka. Uvařené brambory necháme vychladnout.
Studené brambory prolisujeme, popř. nastrouháme najemno. Přidáme vejce, mouku a krupici. Dle potřeby přidáme mouku. Těsto by se mělo dát dobře vyválet.
Pracovní plochu posypeme hrubou moukou a vyválíme cca 0,5 cm vysoké placky. Klademe na plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C dozlatova. V průběhu pečení placky otočíme.
Během pečení oloupeme česnek, prolisujeme a smícháme s olivovým olejem.
Hotové placky potíráme česnekem smíchaným s olejem.
Tip: Před koncem pečení můžeme placky obložit plátky sýra, anglické slaniny či šunky a nechat trochu zapéct.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 505.17 kcal |
Protein: 14.08 g |
Sacharidy: 77.83 g |
z toho cukr: 2.47 g |
Tuk: 13.20 g |
z toho nas. MK: 2.25 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1522-bramborove-placky-s-cesnekem