Placky z vařených brambor

Ano, nic se nevyrovná křupavému bramboráku a tradiční recept je nepřekonatelný. Ovšem někdy je třeba zpracovat větší množství uvařených brambor, pro které už není využití. S těstem se pracuje hůře, tvarujte menší placky. Ale k dokonalé chuti bramboráku mnoho chybět nebude.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vařené brambory nastrouhejte na hrubém struhadle. Smíchejte s rozetřenou majoránkou v dlaních a prolisovaným česnekem.
2.
Přidejte ostatní ingredience a důkladně promíchejte. Těsto nebude tak tekuté jako na tradiční bramborák, ale mělo by jít nalít naběračkou na pánev a rozetřít do požadovaného tvaru.
3.
Smažte na sádle, tvarujte menší placky, obraťte až ve chvíli, kdy je spodní strana dobře propečena.

Od: Ráďa 78, 6.6.2021

Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
10 min vaření
25 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 8 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, chuťovky, česká, brambory
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
173.06 kcal
Protein
7.70 g
Sacharidy
z toho cukr
21.75 g
4.02 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
5.32 g
1.84 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama