Ano, nic se nevyrovná křupavému bramboráku a tradiční recept je nepřekonatelný. Ovšem někdy je třeba zpracovat větší množství uvařených brambor, pro které už není využití. S těstem se pracuje hůře, tvarujte menší placky. Ale k dokonalé chuti bramboráku mnoho chybět nebude.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Vařené brambory nastrouhejte na hrubém struhadle. Smíchejte s rozetřenou majoránkou v dlaních a prolisovaným česnekem.
Přidejte ostatní ingredience a důkladně promíchejte. Těsto nebude tak tekuté jako na tradiční bramborák, ale mělo by jít nalít naběračkou na pánev a rozetřít do požadovaného tvaru.
Smažte na sádle, tvarujte menší placky, obraťte až ve chvíli, kdy je spodní strana dobře propečena.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 173.06 kcal |
Protein: 7.70 g |
Sacharidy: 21.75 g |
z toho cukr: 4.02 g |
Tuk: 5.32 g |
z toho nas. MK: 1.84 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3100-placky-z-varenych-brambor