Gratinované brambory

  • Přidat foto

Dokonalá příloha k pečenému masu. Stačí trošku času navíc a pár základních surovin a běžný oběd proměníte v nevšední zážitek.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Menší pekáček nebo hrnec vymažeme sádlem s prolisovaným česnekem. Brambory oškrábeme a nakrájíme na tenké měsíčky.
2.
Vložíme polovinu brambor do nádoby a přidáme na proužky nakrájenou cibuli a polovinu petržele. Dáme druhou polovinu brambor.
3.
V hrnci rozehřejeme mléko, přidáme smetanu, sůl, pepř a muškátový oříšek. Přivedeme k varu a vypneme. Vmícháme druhou polovinu petržele. Směsí zalejeme připravené brambory. Měly by být téměř ponořené.
4.
Dáme péct do trouby na 180 stupňů, pečeme asi 45 minut až 1 hodinu. Pečeme bez poklice.

Od: Iva V, 17.1.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
1 hod vaření
1 hod 10 min celkem
Množství: 1 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 31 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: česká, přílohy, brambory, pečení

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
977.52 kcal
Protein
21.33 g
Sacharidy
z toho cukr
104.01 g
21.68 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
53.21 g
30.21 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.