Zapečené brambory s hlívou

Zapečené brambory s hlívou a slaninou ve smetanové omáčce vás dobře zasytí a přitom si pochutnáte. Příprava je velmi jednoduchá. Stačí jen plech a za chvíli máte hotovo.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Plech si vymažeme olejem.
2.
Brambory si oloupeme, nakrájíme na měsíčky a dáme na plech.
3.
Slaninu si nakrájíme na nudličky, cibuli na měsíčky, hlívu na větší kousky a vše dáme na plech.
4.
Osolíme, opepříme, přidáme tymián, česnek a dáme do předem vyhřáté trouby na 170 stupňů. Pečeme zhruba 30 minut, poté přilijeme smetanu, vložíme zpět do trouby a pečeme dozlatova.
5.
Podáváme se zeleninou.

Od: Petuler, 19.8.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
45 min vaření
55 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 40 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
799.62 kcal
Protein
19.95 g
Sacharidy
z toho cukr
92.45 g
9.40 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
35.10 g
15.83 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama