Zapečené brambory s hlívou

Zapečené brambory s hlívou a slaninou ve smetanové omáčce vás dobře zasytí a přitom si pochutnáte. Příprava je velmi jednoduchá. Stačí jen plech a za chvíli máte hotovo.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Plech si vymažeme olejem.
  2. Brambory si oloupeme, nakrájíme na měsíčky a dáme na plech.
  3. Slaninu si nakrájíme na nudličky, cibuli na měsíčky, hlívu na větší kousky a vše dáme na plech.
  4. Osolíme, opepříme, přidáme tymián, česnek a dáme do předem vyhřáté trouby na 170 stupňů. Pečeme zhruba 30 minut, poté přilijeme smetanu, vložíme zpět do trouby a pečeme dozlatova.
  5. Podáváme se zeleninou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 799.62 kcal | Protein: 19.95 g | Sacharidy: 92.45 g | z toho cukr: 9.40 g | Tuk: 35.10 g | z toho nas. MK: 15.83 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3572-zapecene-brambory-s-hlivou