Pečené brambory se zakysanou smetanou, sýrem a slaninou

Tyto pečené brambory jsou jednoduchým, ale chutným pokrmem, který v sobě spojuje chuť pečených brambor a krémovou zakysanou smetanu se sýrem. Opečená slanina dodává bramborám výraznou chuť a příjemnou křupavost. Skvěle se hodí jako samostatné jídlo i jako příloha k masu.

Reklama

Ingredience

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Brambory důkladně omyjeme a osušíme.
2.
Podélně je překrojíme na poloviny a lehce osolíme.
3.
Položíme je řeznou stranou dolů na plech vyložený pečicím papírem.
4.
Brambory pečeme v troubě předehřáté na 200 °C po dobu 40–50 minut, dokud nejsou uvnitř měkké a slupka křupavá.
5.
Slaninu nakrájíme na malé kousky a opečeme ji na pánvi dozlatova.
6.
Zakysanou smetanu (nebo tvaroh) smícháme s prolisovaným česnekem.
7.
Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
8.
Na horké upečené brambory nasypeme strouhaný sýr, navrstvíme smetanovou směs a posypeme křupavou slaninou.
9.
Ihned podáváme jako hlavní chod nebo přílohu. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 2.5.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
666.62 kcal
Protein
23.37 g
Sacharidy
z toho cukr
60.10 g
4.88 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
34.65 g
16.90 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama