Zapékané brambory s řepou a hlívou

Bezmasé jídlo, které ovšem neztrácí atraktivitu a výbornou chuť. Díky pečené červené řepě je příjemně nasládlé a hlíva ústřičná zůstane hezky křupavá.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Červenou řepu dáme vařit asi na 30 minut. Měla by jít oloupat ale nebýt úplně měkká. Brambory oškrábeme a nakrájíme na plátky. Cibuli na proužky, očištěnou mrkev na kolečka. Hlívu očistíme a natrháme na větší kousky.
2.
Zapékací mísu si vymažeme sádlem s prolisovaným česnekem. Na vymazání použijeme 2 stroužky česneku, ostatní 2 prolisujeme do směsi brambor.
3.
Řepu oloupeme a nakrájíme na plátky. Brambory, hlívu a zeleninu dáme do větší misky a dobře okořeníme. Koření může být i více, brambory hodně nasáknou.
4.
V misce dlouze a důkladně promíchat spolu s kořením a prolisovaným česnekem.
5.
Přendat do zapékací misky a podlít trochou vody. Přiklopit poklicí.
6.
Pečeme na 180 stupňů asi 40 minut. Poté vylejeme z pekáče všechnu vypečenou vodu a zalijeme smetanou. Nahoru dáme plátkový sýr. Pečeme odklopené dalších 20 až 30 minut.

Od: Iva V, 31.8.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
1 hod vaření
1 hod 15 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 42 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
823.91 kcal
Protein
26.48 g
Sacharidy
z toho cukr
83.54 g
18.99 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
38.79 g
20.63 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama