Bezmasé jídlo, které ovšem neztrácí atraktivitu a výbornou chuť. Díky pečené červené řepě je příjemně nasládlé a hlíva ústřičná zůstane hezky křupavá.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Červenou řepu dáme vařit asi na 30 minut. Měla by jít oloupat ale nebýt úplně měkká. Brambory oškrábeme a nakrájíme na plátky. Cibuli na proužky, očištěnou mrkev na kolečka. Hlívu očistíme a natrháme na větší kousky.
Zapékací mísu si vymažeme sádlem s prolisovaným česnekem. Na vymazání použijeme 2 stroužky česneku, ostatní 2 prolisujeme do směsi brambor.
Řepu oloupeme a nakrájíme na plátky. Brambory, hlívu a zeleninu dáme do větší misky a dobře okořeníme. Koření může být i více, brambory hodně nasáknou.
V misce dlouze a důkladně promíchat spolu s kořením a prolisovaným česnekem.
Přendat do zapékací misky a podlít trochou vody. Přiklopit poklicí.
Pečeme na 180 stupňů asi 40 minut. Poté vylejeme z pekáče všechnu vypečenou vodu a zalijeme smetanou. Nahoru dáme plátkový sýr. Pečeme odklopené dalších 20 až 30 minut.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 823.91 kcal |
Protein: 26.48 g |
Sacharidy: 83.54 g |
z toho cukr: 18.99 g |
Tuk: 38.79 g |
z toho nas. MK: 20.63 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1923-zapekane-brambory-s-repou-a-hlivou