Zapékané cuketové brambory

  • Přidat foto

Oblíbené francouzské brambory v lehčí podobě. Jsou chutné a plné lákavé letní zeleniny. Provoněné jsou česnekem a bazalkou.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Zapékací mísu vymažeme směsí másla a prolisovaného česneku. Nakrájíme zeleninu, brambory nakrájíme na kolečka.
2.
Ve velkém pekáči budete mít dvě patra brambor a zeleniny. V menším více a je třeba rozdělit zeleninu a koření mezi brambory v jiném poměru než polovičním.
3.
Na dno pekáče dáme polovinu brambor, ochutíme polovinou drceného kmínu, solí a pepřem.
4.
Poklademe polovinou zeleniny.
5.
V misce smícháme bazalku, papriku, majoránku, sůl a pepř. Posypeme zeleninu cca polovinou směsi. Přidáme na proužky nakrájenou šunku, opět poloviční množství.
6.
Dáme druhou polovinu brambor, sůl, pepř, drcený kmín. Druhou polovinu zeleniny, posypeme kořením. Přidáme šunku a zalijeme rozšlehanými vejci.
7.
Pečeme pod poklicí na 170 stupňů asi 1,5 hodiny. Nepodléváme.
8.
Před koncem pečení odklopíme, přidáme nastrouhaný sýr a zapékáme pod grilem.

Od: Ráďa 78, 19.8.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
1 hod 30 min vaření
1 hod 45 min celkem
Množství: 3 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 80 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, česká, zelenina, brambory, pečení, bezlepkové, cuketa

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
1,172.56 kcal
Protein
54.86 g
Sacharidy
z toho cukr
144.48 g
14.77 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
35.18 g
19.46 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.