Oblíbené francouzské brambory v lehčí podobě. Jsou chutné a plné lákavé letní zeleniny. Provoněné jsou česnekem a bazalkou.
Ingredience (3 x porce)
Postup přípravy
Zapékací mísu vymažeme směsí másla a prolisovaného česneku. Nakrájíme zeleninu, brambory nakrájíme na kolečka.
Ve velkém pekáči budete mít dvě patra brambor a zeleniny. V menším více a je třeba rozdělit zeleninu a koření mezi brambory v jiném poměru než polovičním.
Na dno pekáče dáme polovinu brambor, ochutíme polovinou drceného kmínu, solí a pepřem.
Poklademe polovinou zeleniny.
V misce smícháme bazalku, papriku, majoránku, sůl a pepř. Posypeme zeleninu cca polovinou směsi. Přidáme na proužky nakrájenou šunku, opět poloviční množství.
Dáme druhou polovinu brambor, sůl, pepř, drcený kmín. Druhou polovinu zeleniny, posypeme kořením. Přidáme šunku a zalijeme rozšlehanými vejci.
Pečeme pod poklicí na 170 stupňů asi 1,5 hodiny. Nepodléváme.
Před koncem pečení odklopíme, přidáme nastrouhaný sýr a zapékáme pod grilem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 1,172.56 kcal |
Protein: 54.86 g |
Sacharidy: 144.48 g |
z toho cukr: 14.77 g |
Tuk: 35.18 g |
z toho nas. MK: 19.46 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2744-zapekane-cuketove-brambory