Zapékané cuketové brambory

Oblíbené francouzské brambory v lehčí podobě. Jsou chutné a plné lákavé letní zeleniny. Provoněné jsou česnekem a bazalkou.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. Zapékací mísu vymažeme směsí másla a prolisovaného česneku. Nakrájíme zeleninu, brambory nakrájíme na kolečka.
  2. Ve velkém pekáči budete mít dvě patra brambor a zeleniny. V menším více a je třeba rozdělit zeleninu a koření mezi brambory v jiném poměru než polovičním.
  3. Na dno pekáče dáme polovinu brambor, ochutíme polovinou drceného kmínu, solí a pepřem.
  4. Poklademe polovinou zeleniny.
  5. V misce smícháme bazalku, papriku, majoránku, sůl a pepř. Posypeme zeleninu cca polovinou směsi. Přidáme na proužky nakrájenou šunku, opět poloviční množství.
  6. Dáme druhou polovinu brambor, sůl, pepř, drcený kmín. Druhou polovinu zeleniny, posypeme kořením. Přidáme šunku a zalijeme rozšlehanými vejci.
  7. Pečeme pod poklicí na 170 stupňů asi 1,5 hodiny. Nepodléváme.
  8. Před koncem pečení odklopíme, přidáme nastrouhaný sýr a zapékáme pod grilem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,172.56 kcal | Protein: 54.86 g | Sacharidy: 144.48 g | z toho cukr: 14.77 g | Tuk: 35.18 g | z toho nas. MK: 19.46 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2744-zapekane-cuketove-brambory