Zapečené brambory s uzeninou

Zapečené brambory jsou českou klasikou. Dají se zapéct s uzeným masem a nebo s uzeninou, kterou zrovna potřebujete spotřebovat.

Reklama

Ingredience

Na zapečení

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Opláchneme si brambory, vložíme do hrnce a přivedeme k varu. Vaříme do měkka zhruba 20 minut. Poté scedíme, necháme vychladnout a oloupeme.
2.
V dalším hrnci si uvaříme vejce, které budeme potřebovat do brambor.
3.
Do velké mísy si přes kolečko na bramborový salát protlačíme oloupané brambory a uvařené vejce.
4.
Přidáme nakrájenou uzeninu společně s nakrájenou cibulí. Vše osolíme, opepříme a přidáme v ruce rozmělněnou majoránku. Směs promícháme a nasypeme do vymazaného pekáče.
5.
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme do zlatova.
6.
Do misky si vyklepneme vejce, přidáme mléko, koření a dobře rozšleháme. Nalijeme na brambory, vložíme zpět do trouby a pečeme do křupava.

Od: Petuler, 26.5.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
2 hod vaření
2 hod 20 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 33 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
624.95 kcal
Protein
26.55 g
Sacharidy
z toho cukr
45.96 g
6.39 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
34.88 g
10.54 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama