Zapečené brambory s uzeninou

Zapečené brambory jsou českou klasikou. Dají se zapéct s uzeným masem a nebo s uzeninou, kterou zrovna potřebujete spotřebovat.

Ingredience (8 x porce)

Na zapečení

Postup přípravy

  1. Opláchneme si brambory, vložíme do hrnce a přivedeme k varu. Vaříme do měkka zhruba 20 minut. Poté scedíme, necháme vychladnout a oloupeme.
  2. V dalším hrnci si uvaříme vejce, které budeme potřebovat do brambor.
  3. Do velké mísy si přes kolečko na bramborový salát protlačíme oloupané brambory a uvařené vejce.
  4. Přidáme nakrájenou uzeninu společně s nakrájenou cibulí. Vše osolíme, opepříme a přidáme v ruce rozmělněnou majoránku. Směs promícháme a nasypeme do vymazaného pekáče.
  5. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme do zlatova.
  6. Do misky si vyklepneme vejce, přidáme mléko, koření a dobře rozšleháme. Nalijeme na brambory, vložíme zpět do trouby a pečeme do křupava.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 624.95 kcal | Protein: 26.55 g | Sacharidy: 45.96 g | z toho cukr: 6.39 g | Tuk: 34.88 g | z toho nas. MK: 10.54 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3084-zapecene-brambory-s-uzeninou