Zapečené brambory jsou českou klasikou. Dají se zapéct s uzeným masem a nebo s uzeninou, kterou zrovna potřebujete spotřebovat.
Ingredience (8 x porce)
Na zapečení
Postup přípravy
Opláchneme si brambory, vložíme do hrnce a přivedeme k varu. Vaříme do měkka zhruba 20 minut. Poté scedíme, necháme vychladnout a oloupeme.
V dalším hrnci si uvaříme vejce, které budeme potřebovat do brambor.
Do velké mísy si přes kolečko na bramborový salát protlačíme oloupané brambory a uvařené vejce.
Přidáme nakrájenou uzeninu společně s nakrájenou cibulí. Vše osolíme, opepříme a přidáme v ruce rozmělněnou majoránku. Směs promícháme a nasypeme do vymazaného pekáče.
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme do zlatova.
Do misky si vyklepneme vejce, přidáme mléko, koření a dobře rozšleháme. Nalijeme na brambory, vložíme zpět do trouby a pečeme do křupava.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 624.95 kcal |
Protein: 26.55 g |
Sacharidy: 45.96 g |
z toho cukr: 6.39 g |
Tuk: 34.88 g |
z toho nas. MK: 10.54 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3084-zapecene-brambory-s-uzeninou