Farmářské pečené brambory

Pečené brambory s dipem jsou skvělou volbou pro všechny milovníky brambor a snadných večeří. Tento recept nabízí křupavé a dochucené brambory, které se perfektně doplňují s osvěžujícím a lahodným dipem. Příprava je rychlá a jednoduchá, ať už se chystáte na večeři pro rodinu nebo na neformální setkání s přáteli.

Reklama

Ingredience

Na brambory

Na dip

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Brambory vydrhneme kartáčkem a uvaříme ve slupce v mírně osolené vodě doměkka.
2.
Uvařené brambory slijeme a necháme okapat na papírové utěrce. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rozmarýn a tymián nasekáme najemno a smícháme je v misce s česnekem a olejem, podle chuti osolíme a opepříme.
3.
Plech vyložíme pečicím papírem a dáme na něj brambory. Každou zmáčkneme naplocho vidličkou tak, aby popraskala. Rozložíme je, aby se nepřekrývaly, a potřeme bylinkovým olejem.
4.
Pečeme je v troubě předehřáté na 215 °C asi 15 minut, dokud brambory nezezlátnou a nebudou křupavé. Po vyjmutí z trouby je necháme trochu vychladnout a posypeme nasekanou pažitkou.
5.
Připravíme si dip. Promícháme tvaroh s jogurtem a olejem, podle chuti přidáme oloupaný a prolisovaný česnek a citron. Dochutíme solí, pepřem a cukrem a posypeme pažitkou. Dip podáváme k upečeným bramborám. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 29.5.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
15 min vaření
45 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 23 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
532.24 kcal
Protein
15.92 g
Sacharidy
z toho cukr
54.84 g
6.72 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
28.00 g
7.74 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama