Farmářské pečené brambory

Pečené brambory s dipem jsou skvělou volbou pro všechny milovníky brambor a snadných večeří. Tento recept nabízí křupavé a dochucené brambory, které se perfektně doplňují s osvěžujícím a lahodným dipem. Příprava je rychlá a jednoduchá, ať už se chystáte na večeři pro rodinu nebo na neformální setkání s přáteli.

Ingredience (4 x porce)

Na brambory

Na dip

Postup přípravy

  1. Brambory vydrhneme kartáčkem a uvaříme ve slupce v mírně osolené vodě doměkka.
  2. Uvařené brambory slijeme a necháme okapat na papírové utěrce. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rozmarýn a tymián nasekáme najemno a smícháme je v misce s česnekem a olejem, podle chuti osolíme a opepříme.
  3. Plech vyložíme pečicím papírem a dáme na něj brambory. Každou zmáčkneme naplocho vidličkou tak, aby popraskala. Rozložíme je, aby se nepřekrývaly, a potřeme bylinkovým olejem.
  4. Pečeme je v troubě předehřáté na 215 °C asi 15 minut, dokud brambory nezezlátnou a nebudou křupavé. Po vyjmutí z trouby je necháme trochu vychladnout a posypeme nasekanou pažitkou.
  5. Připravíme si dip. Promícháme tvaroh s jogurtem a olejem, podle chuti přidáme oloupaný a prolisovaný česnek a citron. Dochutíme solí, pepřem a cukrem a posypeme pažitkou. Dip podáváme k upečeným bramborám. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 532.24 kcal | Protein: 15.92 g | Sacharidy: 54.84 g | z toho cukr: 6.72 g | Tuk: 28.00 g | z toho nas. MK: 7.74 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3854-farmarske-pecene-brambory