Pečené brambory s ricottovým dipem

Jednoduchá dobrota, za pár drobných. Je to výborná večeře, chuťovka ke sledování filmu i předkrm. My ji s oblibou vozíme na grilování, kde se od ní hosté nemůžou odtrhnout.

Ingredience

Dip

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Brambory necháme ve slupce, pouze je důkladně omyjeme, můžeme použít i kartáč. Nakrájíme je na menší kousky.
2.
V míse smícháme olej a koření. Brambory nasypeme do mísy a rukou důkladně promícháme s kořením. Dáme na plech s pečícím papírem a pečeme na 180 stupňů asi 1,5 hodiny.
3.
Smícháme sýr ricotta s prolisovaným česnekem, tatarkou a nivou nastrouhanou najemno. Můžeme dochutit solí a pepřem. Necháme vychladit v lednici a podáváme s upečenými brambory.

Od: Iva V, 15.7.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 2 hod celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 18 Kč
Kategorie: předkrm, chuťovky, česká, přílohy, sýr, brambory, pečení, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
547.06 kcal
Protein
14.48 g
Sacharidy
z toho cukr
53.76 g
4.89 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
30.45 g
6.85 g

Detailní rozpis podle ingrediencí