Jednoduchá dobrota, za pár drobných. Je to výborná večeře, chuťovka ke sledování filmu i předkrm. My ji s oblibou vozíme na grilování, kde se od ní hosté nemůžou odtrhnout.
Ingredience (6 x porce)
Dip
Postup přípravy
Brambory necháme ve slupce, pouze je důkladně omyjeme, můžeme použít i kartáč. Nakrájíme je na menší kousky.
V míse smícháme olej a koření. Brambory nasypeme do mísy a rukou důkladně promícháme s kořením. Dáme na plech s pečícím papírem a pečeme na 180 stupňů asi 1,5 hodiny.
Smícháme sýr ricotta s prolisovaným česnekem, tatarkou a nivou nastrouhanou najemno. Můžeme dochutit solí a pepřem. Necháme vychladit v lednici a podáváme s upečenými brambory.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 484.36 kcal |
Protein: 13.13 g |
Sacharidy: 43.43 g |
z toho cukr: 3.09 g |
Tuk: 27.02 g |
z toho nas. MK: 8.07 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1770-pecene-brambory-s-ricottovym-dipem