Pečené brambory s ricottovým dipem

Jednoduchá dobrota, za pár drobných. Je to výborná večeře, chuťovka ke sledování filmu i předkrm. My ji s oblibou vozíme na grilování, kde se od ní hosté nemůžou odtrhnout.

Ingredience (6 x porce)

Dip

Postup přípravy

  1. Brambory necháme ve slupce, pouze je důkladně omyjeme, můžeme použít i kartáč. Nakrájíme je na menší kousky.
  2. V míse smícháme olej a koření. Brambory nasypeme do mísy a rukou důkladně promícháme s kořením. Dáme na plech s pečícím papírem a pečeme na 180 stupňů asi 1,5 hodiny.
  3. Smícháme sýr ricotta s prolisovaným česnekem, tatarkou a nivou nastrouhanou najemno. Můžeme dochutit solí a pepřem. Necháme vychladit v lednici a podáváme s upečenými brambory.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 484.36 kcal | Protein: 13.13 g | Sacharidy: 43.43 g | z toho cukr: 3.09 g | Tuk: 27.02 g | z toho nas. MK: 8.07 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1770-pecene-brambory-s-ricottovym-dipem